Quiropodología

Quiropodologia

a Quiropodología es el campo más conocido de la Podología y uno de los más amplios. Contempla la eliminación de helomas (callos) e hiperqueratosis (durezas), el tratamiento de los papilomas, micosis (hongos), problemas ungueales, uñas encarnadas, etc.

Pie diabético

Peu diabètic i peu de risc

S’anomena peu diabètic a una alteració clínica d’origen neuropàtic (afectació en els nervis) i induïda per la hiperglucèmia (sucre alt), en la qual amb o sense coexistència d’isquèmia (falta de reg sanguini), i previ desencadenant traumàtic, produeix lesió i / o ulceració del peu.

walking-tiptoed

Estudi de la petjada

L’estudi biomecànic de la trepitjada consisteix a analitzar el peu tant en posició estàtica (simplement estant aturats de peu) com en moviment (caminant i en carrera), i analitzar com aquest moviment afecta altres part del cos (genoll, maluc i esquena) . Per tant, aquest estudi està encaminat a evitar o reduir certs problemes mèdics, com poden ser esquinços, tendinitis, sobrecàrregues musculars, basculacions pèlviques, etcètera.

Cuidado al deportista

Cura a l’esportista

Cada vegada hi ha més persones que s’apunten a la saludable moda del running. Com qualsevol exercici amb càrrega principalment aeròbica té uns beneficis per a la salut importants (activa el sistema cardiovascular, crema un bon nombre de calories, ajuda a mantenir a ratlla el colesterol, la diabetis o la hipertensió arterial …), però, també és un esport que pot perjudicar a qui el practica perquè, per exemple, és nociu per a les articulacions, tant del genoll com del turmell.

Ortopodología

Ortopodologia

És la part de la podologia que s’encarrega dels tractaments ortopèdics que s’apliquen al peu. Si la podologia és una ciència i té un fonament científic, la ortopodologia també el té. Per aquesta raó la ortopodologia té per si mateixa un diagnòstic ortopodològic, uns paràmetres clínics ortopodològics i un tractament ortopodològic.

Cirugia

Cirurgia

Els cirurgians de peu i turmell són els especialistes quirúrgics de la professió podiátrica. Ells presten atenció mèdica i quirúrgica completa per a una diversitat d’afeccions que afecten persones de totes les edats.